NK Pupillen meisjes
NK Pupillen meisjes
NK Pupillen meisjes

Wedstrijdbepalingen

Wedstrijdbepalingen NK pupillen meisjes

1.     Voor zover hierna niet anders is bepaald, zijn de bepalingen van het spel- en wedstrijdreglement van de KNDB van toepassing.

2.    Het speeltempo bedraagt 45 min + 30 seconde per zet per persoon per partij. De klok van de witspeler wordt door de arbiter in werking gesteld. De aanvangstijd is in het programma vastgesteld.

3.    Indien een speler een uur na aanvang van de partij nog niet aanwezig is, wordt de partij voor hem verloren verklaard.

4.    Noteren is niet verplicht.

5.    De paringen worden vastgesteld volgens het Zwitsers systeem. Er worden zeven ronden gespeeld.

6.    De eindstand wordt als volgt bepaald:

a.  Het hoogste aantal wedstrijdpunten.

b.     Indien dan nog geen beslissing is verkregen en alleen wanneer er rechten aan zijn verbonden of een visuele prijs, wordt er een barrage gespeeld met een tempo van 5 min + 5 sec per persoon per partij. Volgens een enkelvoudig rooster wanneer het 3 of meer spelers betreft. Indien het 2 spelers betreft, worden er 2 partijen gespeeld. Indien er dan nog geen beslissing verkregen is, wordt doorgespeeld volgens het “sudden-death” principe (spelen met bovengenoemde bedenktijd tot een beslissing is verkregen).

c.     Indien er geen rechten aan verbonden zijn achtereenvolgens: eerst het hoogste aantal weerstandspunten (de som van scores van de tegenstanders), daarna het hoogste aantal Sonnenborn Berger punten (tweemaal de scores van de spelers van wie is gewonnen plus eenmaal de scores van de spelers tegen wie remise is gespeeld).

7.    De nummers 1 en 2 en 3 plaatsen zich voor het EjK meisjes pupillen

8.    De nummers 1 en 2 en 3 plaatsen zich voor het WjK meisjes pupillen

9.    Tijdens de ronden mag door de spelers, anders dan met de arbiter of de wedstrijdleiding, niet worden gesproken.

11.  De arbiter ziet er op toe dat er in de wedstrijdzaal niet wordt gerookt of te luid wordt gesproken.

12. De wedstrijdleiding berust bij de coördinator jeugdzaken van de KNDB. De arbiter stelt de uitslag van de partij vast en registreert en rapporteert de uitslag van de wedstrijd aan de wedstrijdleiding. De definitieve uitslag van de wedstrijd wordt vastgesteld door de wedstrijdleiding.Toegevoegd op: 03-04-2015 17:48 door Damclub Hoogeveen

14-05-2015

Pupillen Meisjes
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1
Hoogeveen

Aanvang: 10:00 uur

Amanda Lich

Met dank aan:

Gemeente Hoogeveen
Mijnheer Truck Banden
Bruins Administratiekantoor
Bakkerij Faber
Kreeft
ZZP Weg Er Mee
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl