NK Junioren
NK Junioren

Nog steeds twee koplopers in NK junioren

Nog altijd twee koplopers

In de derde ronde van het NK junioren nam Jitse Slump het op tegen Rick Hakvoort. Na een grote vereenvoudiging in de opening probeerde Slump met een flankaanval kansen te creŽren. Hakvoort speelde echter actief tegen waardoor de partij in remise eindigde. Nick Waterink speelde tegen Jan van der Star. Laatstgenoemde ging weer op avontuur en knalde er in met een Partie Bonnard. Dit kostte echter zoveel tijd dat hij verderop in de partij geen tijd meer had om op combinaties te letten, Waterink sloeg toe met een doorbraakcombinatie en won. 

Wouter Morssink speelde agressief tegen Alex Ketelaars. Morssink ging in de aanval, maar enkele wat al te opportunistische zetten leverden Ketelaars schijfwinst op. Een onnauwkeurigheid van Ketelaars in de afwerking werd niet bestraft en zo gingen de twee punten naar de speler uit Soest.           

De partij tussen Stijn Overeem en Wouter Wolff kende aanvankelijk een rustig verloop. Nadat Overeem in het middenspel passief voortzette kreeg Wolff de overhand. Overeem brak door ten koste van twee schijven, maar Wolff had de vangstelling al klaar staan. Toen het jonge Groningse toptalent de dam van Overeem afving stond er een gewonnen vier om vier op het bord. Wolff maakte echter een gruwelijke fout in de afwerking en wist zelfs geen plusje meer te halen, remise. Tot slot de partij tussen Tom Knapen en Mitchel Mensinga. Deze partij kende een klassiek verloop en bleef tot in het late middenspel gelijkwaardig. Knapen offerde echter wat ongelukkig en liep nog wat nadeel op, Mensinga hield nog een plusremise over aan deze partij. Woensdag gaat het toernooi verder met weer een dubbele ronde.                         

Toegevoegd op: 23-04-2015 18:25 door Damclub WvM

04-05-2015

Junioren Algemeen
Clubgebouw de Witte van Moort
Asterstraat
Westerhaar

Aanvang: 17:00 uur

Wouter Wolff

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl