NK Aspiranten meisjes
NK Aspiranten meisjes
NK Aspiranten meisjes

Wedstrijdbepalingen

1. Voor zover hierna niet anders is bepaald, zijn de bepalingen van het spel- en wedstrijdreglement van de KNDB van toepassing.

2. Het speeltempo bedraagt 80 minuten plus 1 minuut per zet per persoon per partij. De klok van de witspeler wordt door de arbiter in werking gesteld.

3. De spelers noteren in duplo. Het origineel van de notatie moet door elke speler, voorzien van uitslag en met vermelding van de resterende speeltijd, direct na de partij aan de arbiter gegeven worden.

4. Een partij waarin remise wordt overeengekomen voordat wederzijds veertig zetten zijn gedaan, wordt voor beide spelers verloren verklaard.

5. Er wordt gespeeld volgens een enkelvoudig rondtoernooi. Dat betekent dat er vijf ronden zullen worden gespeeld.

6. De eindstand in de poules wordt bepaald door:

a. het aantal wedstrijdpunten;

b. Indien geen beslissing is verkregen wordt er een barrage gespeeld met een tempo van vijf minuten + vijf seconden per persoon per partij. Volgens een enkelvoudig rooster wanneer het drie of meer spelers betreft. Indien het twee spelers betreft, worden er twee partijen gespeeld. Indien er dan nog geen beslissing verkregen is, wordt doorgespeeld volgens het “sudden-death”principe.

c. Indien er geen rechten aan verbonden zijn achtereenvolgens: het grootste aantal overwinningen, het beste onderlinge resultaat, de hoogste score in de volgorde van de ranglijst en loting.

7. Tijdens de ronden mag door de spelers, anders dan met de arbiter of de wedstrijdleiding, niet worden gesproken.

8. De arbiter ziet erop toe dat er in de wedstrijdzaal niet wordt gerookt of te luid wordt gesproken.

9. De wedstrijdleiding berust bij de coördinator jeugdzaken van de KNDB. De arbiter stelt de uitslag van de partij vast en registreert en rapporteert de uitslag van de wedstrijd aan de wedstrijdleiding. De definitieve uitslag van de wedstrijd wordt vastgesteld door de wedstrijdleiding.

Plaatsingsrechten EK/WK

1. De nummers 1, 2 en 3 plaatsen zich voor het EjK meisjes aspiranten 2015 in Estland, van 1 tot en met 7 augustus 2015.

2. De nummers 1, 2, 3 en 4 (organisatieplaats) plaatsen zich voor het WjK meisjes aspiranten 2015 in ons eigen land, van 1 tot en met 7 november 2015. Er is ook een 5e sponsorplaats die de plaatselijke organisatie kan invullen. Indien zij dat niet doen in deze categorie, gaat die plaats naar de nummer 5 van dit NK 2015. Er is misschien een 6e plaats om het deelnemersveld “even” te maken, en die eventuele 6e plaats is voor de nummer 6 van dit NK 2015.

1. Deelname aan het EjK is alleen mogelijk binnen Team KNDB. Talentontwikkeling zorgt voor alle communicatie vooraf voor Team KNDB, voor de reis als Team KNDB samen en voor de coaches tijdens het hele toernooi in Estland.

2 Talentontwikkeling kan alleen betalen voor zogenaamde NT (nationaal talent). NT krijgen een trainings- en coachprogramma met vooral talentcoach Rik Keurentjes. De nummers 1, 2 en 3 zullen zelf reiskosten, verblijfkosten, inschrijfkosten en coachkosten moeten betalen. De realistische schatting (!) van de totale (!) kosten is op dit moment €700. 

3. Het Kellerfonds krijgt dit jaar een nieuwe start en we hopen dat we samen met velen dit fonds financieel kunnen vergroten. Je kunt bij dit fonds een aanvraag indienen. 

4. Deelname aan het WjK is alleen mogelijk binnen Team KNDB. Talentontwikkeling zorgt voor alle communicatie vooraf voor Team KNDB en voor de coaches tijdens het hele toernooi in Nederland.

5. Talentontwikkeling kan ook nu alleen betalen voor NT. Dus alle mogelijke deelnemers aan het WjK zullen zelf moeten betalen als ze geen NT zijn De realistische schatting (!) van de totale (!) kosten is op dit moment €500. 

6. Voor EjK en WjK zijn de genoemde plaatsingsrechten gekoppeld aan de genoemde klasseringen. Commissie Training zal beslissen of uitzending naar EjK of WjK zin heeft voor iemand die lager is geëindigd (mocht er iemand niet kunnen meedoen), want veel verliezen is niet goed voor de speler en niet goed voor Team KNDB.

Toegevoegd op: 24-04-2015 16:00 door Stichting The Hague Open

06-05-2015

Aspiranten Meisjes
CBS De Ark
Maarsbergenstraat 169 C
2546 SP Den Haag

Aanvang: 10:00 uur

Ilse Barf

Met dank aan:

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl