HF NK Aspiranten
HF NK Aspiranten
HF NK Aspiranten

Tekening in de strijd na 3e ronde

Na de 3e ronde komt er duidelijk tekening in de strijd. De asymmetrische schijvenverdeling van Jelle van Dijk gaf Nick Waterink de kans zich te focussen op de verzwakte rechtervleugel. Vreemd genoeg kwam de fraaie doorbraakcombinatie geheel door de sterke(?) linkervleugel na een foutzet van Jelle.

In de klassieke partij tussen Tom Molenaar en Jeroen van den Brink leek Tom een mooie opsluiting voor elkaar te hebben op zijn rechtervleugel. En ook op zijn linkervleugel stond hij positioneel sterk. Zo sterk dat Jeroen een schijf moest offeren om nog goede zetten over te houden. Tom dacht wellicht de buit al binnen te hebben, toen hij in zetnood kwam. De gedwongen achterloop gaf Jeroen meteen kans een remiseafwikkeling te nemen.

Bart Westerveld en Tom Knapen hadden beide een asymmetrische stand. Op de 35e zet kon Bart een 2 om 2 doorbraak nemen. De naslag was voor Tom, want hij kreeg ook een 2 om 2 doorbraak en was eerder op dam. Toen beide dam hadden, gaf Tom zijn dam om de dam er af te kunnen slaan. Voordeel leverde het niet echt op, het werd remise. Een mooi ander plan naderhand aangegeven door Gerrit Roeterdink (meteen dam halen op 49) gaf 2 winstvarianten, maar ook een remisevariant. Zie de analyses op ToernooiBase.

Toegevoegd op: 14-05-2015 16:25 door locatiebeheerder Laren

14-05-2015

Aspiranten Algemeen
Hazerswoude, Laren en HeerdeAanvang: 10:00 uur

Hans Rinner

Met dank aan:

Eye-T Webdesign
Muziekhuis Souman
Grand Café Bistro-rant<br>´t Langenbaergh
Van Guilik
Organisatie:

Organiserende vereniging(en): Samen Sterk - Hazerswoude dorp  DEZ - Laren  Eye-T Webdesign / OG - Wapenveld  
 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl