NK Aspiranten
NK Aspiranten
NK Aspiranten

Ronde 2

De tweede ronde verliep redelijk rustig. Misschien werden de krachten gespaard voor de eerste dubbelrondige speeldag. Misschien dat in de middagronde wel alles uit de kast wordt gehaald?

Wouter Wolff had vanuit de opening licht voordeel tegen Marco de Leeuw. Door een kleine onnauwkeurigheid van Marco werd zijn korte vleugel opgesloten. Hij wist zich wel los te worstelen, maar kwam toen met een vervelende schijf op 22 te zitten. Deze schijf werd opgeofferd, voor een gevaarlijk uitziende aanval op de lange vleugel. Er was ook weinig aan de hand, maar Wouter had er een geniepig zetje van Weiss in gevlochten, waarna de partij ineens uit was.

Thijs en Dirk deden het rustig aan. De verhoudingen werden niet verstoord en na 40 zetten vonden ze het beide wel welletjes.

Bij Nick en Jitse werd na 40 zetten ook tot remise besloten, maar daar gebeurde veel meer. Nick ging er vol voor en had een wat woeste opening. Eigenlijk kon het niet helemaal door de beugel, maar Jitse wist niet te profiteren. Hij liet Nick aan de noodrem trekken en dat greep hij met beide handen aan. De stand werd opengebroken, maar het nadeel bleef beperkt. Niet veel later besloten ze de krachten te sparen voor de middagronde.

Vincent had zich voorgenomen om een flankaanval te spelen en het centrum te veroveren. Daar begon hij goed mee, maar even later besloot hij toch te switchen naar klassiek. Er was niet zo heel veel aan de hand, maar Vincent dwong Jeroen met 32. 12-17(!) tot een lastige keuze. Kan wit de bomzet nemen of niet? Het was allemaal lastig uit te rekenen. Achteraf kon de bomzet wel, want de dam kon altijd weer worden afgenomen. Maar op dat moment was het lastig in te schatten. Jeroen durfde het niet aan, maar kwam daardoor wel in een dodelijke opsluiting.

Berke had in zijn partij tegen Wouter een beetje last van een onevenwichtige schijvenverdeling. Hoe verder de partij vorderde hoe duidelijker het werd. Een kleine positionele forcing maakte dat nog iets erger. Op de 44e zet maakte Wouter een vreselijke fout, zoals op toernooibase al werd opgemerkt. Berke verzuimde het kadootje in ontvangst te nemen, maar kwam er daarna niet meer aan te pas.Toegevoegd op: 14-07-2015 16:21 door DG Het Noorden

13-07-2015

Aspiranten Algemeen
Kostverloren Kwartier
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718 SC Groningen

Aanvang: 13:00 uur

Thijs Verboon

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl