NK Aspiranten
NK Aspiranten
NK Aspiranten

Ronde 3: What is in a name

Na drie ronden gaat het tandem Wouter-Wouter souverein aan de leiding. Jitse volgt hen op de voet. Nick moest gisteren een gevoelige nederlaag slikken en staat op drie punten van de koplopers. vandaag speelt hij een belangrijke wedstrijd tegen Wouter Wolff.

Nick had tegen Dirk een leuke variant berekend in de Rozenburg opstelling. De combinatie die werd uitgevoerd was niet alleen verrassend, maar bleek ook niet goed. Dirk sloeg anders dan verwacht en dat leverde hem uiteindelijk schijfwinst op. De overblijvende stand werd keurig naar de winst gevoerd.

Vincent en Berke vochten een interessant duel uit. Een normale Rozenburg kreeg een uiterst ongebruikelijk vervolg. Nadat de stand enigszins was vereenvoudigd ontspon zich een strijd tegen de "winkelhaak" van Berke. Vincent probeerde daar consequent gebruik van te maken. Berke verdedigde zich in eerste instantie goed (43. 15-20!), maar had een zet later anders moeten voortzetten (44. 19-24!). Nu kreeg Vincent goede doorbraakkansen, die niet optimaal werden benut. Berke kon afwikkelen naar een remisestand, maar ging nog even door op zoek naar het eerste plusje van het toernooi. Die werd hem niet gegund door Vincent.

Jeroen werd al vroeg in de partij de rand in gedrukt door Jitse. Op de 22e zet werd een verkeerde ruil ingezet en er volgde een lichte combinatie naar dam. Deze werd nog wel gevangen, maar er waren geen kansen meer op verdediging. Marco kreeg van Wouter een lesje in "spelen tegen een binding". Nadat Marco al het randveld 25 had ingenomen, werd ook nog veld 23 bezet. Dat vergde iets teveel van de stand. Er werd door Wouter een combinatief web gesponnen en daar kon niet meer aan worden ontsnapt. Even later werd de strijd gestaakt. In de analyse werd dat nog wel wat geprobeerd, maar een redding werd niet meer gevonden.

Een mooi gevecht speelde zich af tussen Wouter en Thijs. Wouter plaatste een Ghestem-doorstoot en die werd door Thijs goed tegengespeeld. De computer gaf wel voordeel aan voor de witte stand, maar dat was niet eenvoudig te realiseren. Verdedigen was echter ook lastig. Toen de Ghestem werd afgeruild, was de overblijvende stand toch zeer voordelig voor wit (37. 42-38!). Dat werd door Wouter perfect uitgespeeld.Toegevoegd op: 15-07-2015 10:11 door DG Het Noorden

13-07-2015

Aspiranten Algemeen
Kostverloren Kwartier
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718 SC Groningen

Aanvang: 13:00 uur

Jitse Slump

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl