NK Aspiranten
NK Aspiranten
NK Aspiranten

Ronde 6

Het hele toernooi ging het goed, maar in de zesde ronde waren er ineens problemen met de digitale borden. De software stopte er mee en daarmee ook de live uitzending. En dat was jammer, want er gebeurde op dat moment van alles. Toen de borden het weer deden, waren hier en daar de rookwolken ook al opgetrokken.

Marco nam in een moeilijke stand een verrassende combinatie tegen Nick, die eerlijk toegaf, dat hij hem niet gezien had. De schade viel enorm mee, want de dam werd gevangen met gelijke stand. Materieel dan, want positioneel was er ineens een enorm overwicht voor Nick. Dat werd perfect uitgebuit.

Daar is ie dan, de eerste plusremise! Die eer viel Thijs ten deel. Of hij daar heel blij mee is, valt te bezien. De hele partij had hij een betere stand tegen Jeroen, maar het was niet beslissend. Op een grappige manier maakte Jeroen remise en dat het een minremise was, deerde hem niet.

Berke ontpopt zich dit toernooi als een reuzendoder. Eerst verschalkte hij Jitse en nu was Wouter aan de beurt. Wouter speelde vol op winst tegen Berke, maar raakte de controle over de stand kwijt. Berke kreeg in de flankaanval alle velden onder controle en speelde het bijna perfect uit. Er was nog een ontsnappingsmoment, maar ook Wouter bleef voor de winst gaan. Dat bleek teveel van het goede en Berke won het eindspel, nadat hij wel nog een mooie klapper miste.

Wouter Morssink blijft maar winnen. Deze keer was Dirk Vet het slachtoffer. Veel hoefde Wouter er niet voor te doen. De witte zetten waren mooi en eenvoudig. Al moet Dirk het zetje natuurlijk wel zien!

Vincent gaf Jitse iets teveel terrein. Op de 17e zet had hij nog met een grote ruil kunnen afwijken, maar in plaats daarvan koos hij voor de rand. Dit gaf Jitse de mogelijkheid om spanningen te creeren met een hoge actieve randschijf. Op de 31e zet moest Vincent de aanval kiezen met 28-23, maar in plaats volgde 34-30. Jitse forceerde op een kenmerkende manier schijfwinst en daarmee ook partijwinst.Toegevoegd op: 16-07-2015 15:18 door DG Het Noorden

13-07-2015

Aspiranten Algemeen
Kostverloren Kwartier
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718 SC Groningen

Aanvang: 13:00 uur

Thijs Verboon

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl