NK Aspiranten
NK Aspiranten
NK Aspiranten

Ronde 7

Slechts 1 overwinning viel er te noteren in de 7e ronde. Je zou verwachten, dat de spelers op de derde dag met een dubbele ronde meer fouten zouden maken. Rik waarschuwde overigens al, dat de dag na de dubbele ronde de meeste fouten worden gemaakt. We gaan zien of hij gelijk krijgt.

Jitse was in zijn partij tegen Marco snel klaar. Een kleine combinatie in de opening besliste het duel.

De topper tussen Wouter en Wouter eindigde in een gelijkwaardige remise. Het evenwicht werd de gehele partij niet verbroken.

Dirk en Vincent vochten een leuk duel uit. De flankcentrum aanval van Dirk zag er goed uit, maar er waren omsingelingskansen voor Vincent. Toen deze omsingeling eindelijk gestalte kreeg, besloot Vincent terug te ruilen. Dit gaf Dirk de kans om alle velden onder controle te krijgen. In het eindspeld dat ontstond, kon Dirk nog voor de winst gaan, maar hij nam genoegen met een plusje.

Bij Berke en Thijs gebeurde niet zoveel. De spanningen werden gemeden en na 43 zetten werd tot remise besloten.

De mooiste partij werd gespeeld tussen Nick en Jeroen. Nick kreeg een kansrijke stand op het bord, maar was iets te gehaast. Jeroen vond met een offer een prachtige redding. Nick probeerde het met een schijf minder nog, maar tevergeefs. Hij bood wel slim een minremise aan en Jeroeen accepteerde dat, want hij was nog bang dat het kon verliezen.Toegevoegd op: 17-07-2015 11:01 door DG Het Noorden

13-07-2015

Aspiranten Algemeen
Kostverloren Kwartier
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718 SC Groningen

Aanvang: 13:00 uur

Wouter Morssink

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl