NK Aspiranten
NK Aspiranten
NK Aspiranten

Ronde 8

's Ochtends keken de koppies toch wel wat gespannen. Het toernooi nadert zijn einde en de spanning neemt toe. Het was ook weer een ronde met een paar verrassingen. Hierdoor zijn er morgen nog maar liefst 4 kanshebbers voor de titel. En iedereen kan nog van het podium kukelen.

Vincent speelde met open vizier tegen Wouter en bracht meteen spanningen op het bord. Wouter speelde een centrum aanval en even later volgde foutief 30-24 van Vincent. Daarna volgde snel schijfverlies en even later geloofde Vincent het wel.

Dirk durfde het aan om tegen Jitse een Valkenburger te spelen. Zeer gewaagd, maar dan moet je deze wel goed kennen. Toen Dirk iets te passief speelde, forceerde Jitse de schijfwinst. Even later gaf Dirk op.

Nick ging vol voor de winst tegen Berke. Dat moest ook wel, wilde hij nog kans maken op de titel. Berke speelde de opening passief en Nick kreeg voordeel. Dat voordeel verwaterde wat en Nick probeerde te stand nog wat complex te maken. Een moment van onoplettenheid bracht meteen een einde aan de partij: Berke voerde een mooie vijfklapper uit. Hiermee mag Berke zich met recht de reuzendoder van het toernooi noemen. Voor Nick zijn de druiven zuur, want plaatsing voor het EK is nu van de baan.

Wouter Morssink had misschien wat last van spanning en het hinken op twee gedachten. Een puntje was genoeg voor het EK. Hij speelde iets te passief en gaf Thijs de kans om aan te vallen. De stand werd steeds slechter voor Wouter en de supporters werden steeds zenuwachtiger. Op de 33e zet kon Thijs zelfs groot voordeel forceren (28-32!). Hij liet dit na en na een paar ruilen accepteerde Wouter een minremise. Dat was ook het hoogst haalbare in die stand.

Jeroen en Marco slapen in hetzelfde gastgezin, maar ze hadden beide geen zin in een afgesproken remise. Beide waren duidelijk aan het begin van het duel: "Ik ga winnen!". Het werd ook een mooie strijd, waarin Marco de hele partij aan de leiding ging. Jeroen, die al een paar keer een mooi offer op het bord had getoverd, werd nu zelf slachtoffer van een offer. Niet veel later won Marco.

De slotdag belooft een spannende te worden, waarbij er theoretisch nog 4 kanshebbers zijn voor de titel. In plaats van allerlei beschouwingen er op los te laten, kunnen we het spektakel maar beter gaan aanschouwen.Toegevoegd op: 17-07-2015 20:59 door DG Het Noorden

13-07-2015

Aspiranten Algemeen
Kostverloren Kwartier
Jacob van Ruysdaelstraat 73
9718 SC Groningen

Aanvang: 13:00 uur

Jitse Slump

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl