NK Aspiranten meisjes
NK Aspiranten meisjes
NK Aspiranten meisjes

Ronde 3

"Kleine" Luise pakt brutaal de leiding

Na drie ronden heeft Luise Gabbert brutaal de leiding genomen. Ze heeft tot nu uiterst geconcentreerd gespeeld en dat werpt zijn vruchten af. Tegen Myrthe Kraaijenveld pakte ze eerst een flankaanval om daar even later een kettingstelling aan toe te voegen. De stand werd daarmee onhoudbaar voor Myrthe. Even later werd de partij door een combinatie beslist.

De twee andere koploopsters, Darja en Tamar, speelden remise. Dat ging niet zonder slag of stoot. Darja had een wankele aanval en na een onnauwkeurige 29e zet had Tamar de voorpost kunnen winnen. Dat werd gemist, waarna er niet veel meer te halen viel.

Merel boekte haar eerste overwinning en was daar zeer content mee. Tegen Maaike voerde ze een mooie damcombinatie uit. De dam werd ten koste van een schijf gevangen. Maaike verdedigde zich taai, maar de Merel liet de winst niet meer glippen.

Fernande komt ook lekker in het toernooi. Tegen Jasmijn nam ze een combinatie door eerst een dam te geven. In de analyse bleek, dat er ook nog een andere dam in zat, die iets goedkoper was. Desondanks speelde ze het mooi uit.

Linsey probeerde iets te doen aan haar volle lange vleugel, maar vergat even de zetcontrole. Dat overkwam haar even later nog een keer, waarna het voor Suzanne een koud kunstje was om het af te ronden.

Lisa speelde bewust een omsingelingsplan tegen Marie. Dat had zo maar goed uit kunnen pakken. Ze had kans om de aanval in te snoeren, maar dan had ze nog 1 zet moeten wachten, zo bleek uit de analyse. Ze wilde nu te snel en dat kostte een schijf. Ze was even van slag en daarvan profiteerde Marie met een tweede combinatie.

Woensdag volgt de confrontatie tussen regerend kampioen Tamar en de kersverse koploopster Luise.

Toegevoegd op: 25-04-2017 21:48 door DG Het Noorden

24-04-2017

Aspiranten Meisjes
St. MichaŽlschool
Butjesstraat 8
9712 EW Groningen

Aanvang: 09:00 uur

Merel van der Heijden

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl