NK Aspiranten meisjes
NK Aspiranten meisjes
NK Aspiranten meisjes

Ronde 5

Na de dubbele ronde van vandaag is het klassement behoorlijk opgeschud. Vrijwel zeker zal de titel naar Limburg of Friesland gaan. De strijd om plaats drie is nog volledig open.

Luise had in de ochtendronde nog een gouden kans laten liggen tegen Tamar, zoals Maarten Linssen liet zien op toernooibase. Nu moest ze aantreden tegen Darja en koos ze voor dezelfde opening. Nadat ze de aanval afgeruild had, was de stand actiever voor Darja. En die moet je niet teveel terrein geven. Met een kleine forcing won ze een schijf en even later de partij.

Tamar en Suzanne moesten beide winnen. De een deed dat door de aanval te kiezen en de ander door rustig af te wachten. Dat laatste werd beloond. Toen Suzanne het met 15-20 onnauwkeurig speelde werd dat hardhandig afgestraft. Tamar liet de buit niet meer glippen en nestelde zich naast Darja aan kop.

Fernande en Marie speelden een onrustige partij, waarin van alles gebeurde, maar waar het evenwicht nauwelijks werd verbroken. In een dunne stand leek het nog mis te gaan voor Fernande, maar met een geweldige meerslagkeuze wist ze de remise binnen te slepen.

Lisa was vandaag niet helemaal bij de les tegen Linsey. Al vroeg in de opening kreeg ze een damcombinatie om de oren. In het late middenspel ging het nog een keertje mis met een slagkeuze combinatie. Die buit liet Linsey niet meer lopen. En met vier punten op een dag maakt ze een behoorlijke sprong in het klassement!

Merel kreeg tegen Myrthe heel wat tempi kado. De stand leek voordelig voor haar, maar hij was ook een beetje uit balans. Teveel schijven aan de linkerkant. Myrthe pakte het slim aan, door aan te sturen op een klassieke stand. Toen het eenmaal gesloten klassiek was, werkten de tempi in het nadeel van Merel. Ze liep compleet vast en moest offeren. Even later gaf ze op. Een mooie overwinning voor Myrthe!

De langste partij van de dag ging tussen Jasmijn en Maaike. Lange tijd ging het gelijk op. Ook toen Jasmijn de flankaanval innam, waren er nog volop kansen voor het eerste punt van Maaike. Pas op de 44e zet ging het mis, maar ook Jasmijn nam niet haar beste kans (zie toernooibase). Even later  was er nog een moeilijke remise mogelijk, maar dat was te lastig. Jasmijn kon opgelucht de felicitaties in ontvangst nemen.

Toegevoegd op: 26-04-2017 14:50 door DG Het Noorden

24-04-2017

Aspiranten Meisjes
St. MichaŽlschool
Butjesstraat 8
9712 EW Groningen

Aanvang: 09:00 uur

Linsey van Leeuwen

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl