NK Aspiranten
NK Aspiranten

Compilatie van een week dammen in HeerdeToegevoegd op: 16-07-2017 20:30 door Damclub Eye-T Webdesign / OG

Machiel Weistra nieuwe Nederlands Kampioen

CMF Machiel Weistra uit Heteren heeft de titel NK dammen voor aspiranten (tot 16 jaar) overgenomen van Berke Yigitturk uit Den Haag die tweede werd. Derde werd Emre Hageman.

De jeugdcommissie had met de indeling van de partijen rekening gehouden met een potentiële clash op de podiumplaatsen en werd daarin niet teleurgesteld. Met het ingaan van de laatste ronde stonden Machiel en Berke met meer dan 3 punten los van de achtervolgers en één punt verschil onderling. Zij wisten zich dus verzekerd van het podium, maar zouden in een rechtstreeks duel nog om de kleur van de medaille moeten strijden. Berke zou dus risico moeten nemen om de titel succesvol te verdedigen. Machiel speelde het echter keurig uit op remise en wist daarmee de titel veilig te stellen. Daarachter was nog van alles mogelijk. Emre wist met winst op de Hoogeveense Wouter Sosef de derde plaats veilig te stellen, waar Jorne Huiting uit Doetinchem niet langs de Culemborgse Simon Harmsma wist te komen.

 

Toegevoegd op: 16-07-2017 20:32 door Damclub Eye-T Webdesign / OG

Actueel

NK titels gaan naar GelderlandHEERDE – CMF Machiel Weistra uit Heteren heeft de titel NK dammen voor aspiranten (tot 16 jaar) overgenomen van Berke Yigitturk uit Den Haag die tweede werd. De derde plaats was voor Emre Hageman. Bij de junioren meisjes ging de titel naar de Lunterse Melanie Voskuil, die de barrage wist te winnen van Tamar Visser uit het Friese Wyns. Derde werd de Groningse Suzanne Staal.

De dag van de eh... flatusOmdat we sinds gisteravond met wat meer personen op de camping slapen, werd er vanmorgen een extra auto ingezet om iedereen naar het Dorpshuis te vervoeren.

Dag vier met krukken, bowlen en barbecueMet de vier meiden erbij is de zaal eindelijk vol, helaas loopt er eentje op (rode) krukken.

Verslag derde rondeWouter Sosef heeft na zijn nederlaag in ronde 2 een goede nachtrust gehad en mag het uitgerust opnemen tegen Tom Rinner die de eerste dag maar liefst 3 punten heeft bemachtigd.

Tweede rondeDe spelers hadden een lange dag voor de boeg aangezien ze naast het aanreizen deze dag ook twee ronden moesten spelen. De tweede ronde begon een half uur na de laatste partij van ronde één, om 16:00 uur.

WeerwolvenHet ontbijt begint een routine te krijgen. Het eten op zich is ook niet het probleem, het is meer het inzicht dat ze niet tegelijk onder de douche kunnen die mist.

Eerste ronden Nederlands Kampioenschap aspiranten 2017Maandag 10 juli was het dan eindelijk zo ver, het Nederlands kampioenschap zou beginnen van de aspiranten. De een gaat erheen met de hoogste verwachtingen, de ander voor een leuke ervaring. Toch zal iedereen een spanning hebben gevoeld, spanning die je alleen tijdens een écht NK voelt!

Peperkoek en quatre-mainsVanochtend werden zes spelers wakker in de bungalows geregeld door de organisatie. Twee anderen verblijven op dezelfde camping, maar waarschijnlijk was het rumoer bij hen een stuk minder.

Tweede ronde en aardappelen met rooksmaakDe tweede ronde begon dus laat op de dag. Maar de strijdvaardigheid werd niet minder. Ondanks dat de eerste wedstrijd van deze ronde wel redelijk snel klaar was, is het toch een lange dag geworden.

Kop erafHet startsein is gegeven. Nadat Johan Kraijenbrink zijn vijf punten heeft besproken en de nodige huishoudelijke regels zijn doorgenomen, namen de tien aspiranten plaats achter hun stoelen.

Kleine wijziging programmaAls gevolg van een wijziging in het programma van het NK Junioren meisjes, vindt er in het schema op donderdag ook een kleine wijziging plaats.

NK dammen jeugd in HeerdeVan 10 tot en met 15 juli is Heerde weer het middelpunt van damliefhebbers uit Nederland. Dan wordt het NK aspiranten (tm 16 jaar) en junioren meisjes (tm 19 jaar) gehouden in MFA De Heerd. Organisator is Damclub Ons Genoegen uit Wapenveld, die naast het toernooi van deze 15 toppers ook weer allerlei activiteiten organiseert voor club-, school- en huisdammers.

Klik hier om naar het fotoboek te gaan

10-07-2017

Aspiranten Algemeen
MFA de Heerd / Dorpshuis
Griftstraat 8
8181 VZ HEERDE

Aanvang: 10:00 uur

Machiel Weistra

Met dank aan:

KNDB
Dorpshuis Heerde
Jan Nienhuis Stichting
Rabofonds
Slagerij van Guilik
Eye-T Webdesign
Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl
X

Neem contact op met de organisatie