EK Jeugd Turkije
EK Jeugd Turkije
EK Jeugd Turkije

EK Jeugd Turkije

Van 1 t/m 7 augustus wordt in Cappadocia het EK Jeugd (regulier toernooi) gehouden. Op maandag 8 augustus wordt het EK Jeugd Rapid gehouden en op dinsdagochtend 9 augustus het EK Jeugd Blitz. 

Informatie over de toernooien is te vinden op de toernooiwebsite. Daar is ook het programma te vinden.

Op deze pagina zullen dagverslagen van TeamNL - jong oranje worden geplaatst. Daarnaast zullen foto's en relevante links te vinden zijn.

Deelnemerslijsten

Junioren jongens
Junioren meisjes
Aspiranten jongens
Aspiranten meisjes
Pupillen jongens
Pupillen meisjes
Welpen jongens
Welpen meisjes
Toegevoegd op: 13-07-2022 12:52 door Team KNDB

Actueel

TeamNL KNDB - jong oranje weer thuisNa het geslaagde EjK in Turkije is het Nederlandse team weer veilig en wel thuis gekomen.

Na het geslaagde EjK in Turkije is het Nederlandse team weer veilig en wel thuis gekomen.

‘TeamNL – jong oranje’ sluit het EjK in stijl afHet Nederlandse team nam vandaag deel aan het Europees Kampioenschap Jeugddammen Blitz. Bij deze variant is het speeltempo vijf minuten plus drie seconden per zet. Met recht kan dit ‘sneldammen’ genoemd worden. Nederland heeft alle landen klassementen gewonnen, een unieke prestatie! De Nederlanders hebben hun uitstekende vorm weten door te zetten; er komt nog een vracht medailles naar Nederland!

Weer veel eremetaal voor ‘TeamNL – jong oranje’Vandaag stond het Europees Kampioenschap Jeugd Rapid op het programma. Bij het Rapid-toernooi wordt gespeeld met een versneld speeltempo van vijftien minuten plus vijf seconden per zet. Net als bij het klassieke toernooi, behaalde het Nederlandse team veel goede resultaten. Morgen staat het Blitz-toernooi op het programma, de prijsuitreiking van het Rapid is eveneens verplaatst naar morgen.

Prijsuitreiking en EK-RapidGisterenavond was de prijsuitreiking van het klassieke toernooi. Alle medaillewinnaar zijn gehuldigd. Het Wilhelmus heeft tweemaal geklonken, namelijk voor Simon en Roland! Vandaag staat het EK-Rapid op het programma.

Medailleregen voor ‘TeamNL KNDB – jong oranje’Vandaag was de laatste dag van het reguliere toernooi, de allesbeslissende dag. De uitslagen en ranglijsten zijn bekend. Spoiler: tweemaal Europees goud voor de Nederlandse enclave! Onderstaand een overzicht van de resultaten. Daarnaast heeft het Nederlandse team het landenklassement gewonnen, een unieke prestatie!

De laatste rondeVandaag staat de laatste ronde van het reguliere toernooi op het programma. Veel Nederlandse deelnemers hebben medaillekansen. Weten zij het hoofd koel te houden?

Het toernooi is over de helftGisteren stond, net als eergisteren een dubbele ronde op het programma. Dat betekende een loodzware opgave voor ‘TeamNL KNDB – jong oranje’, in de Turkse hitte. Na de twee rondes van gisteren is het toernooi over de helft.

Dubbele-ronde-dagVandaag stonden ronde twee en ronde drie op het programma. Dat betekent een zware dag voor de Nederlandse enclave.

Goede start van TeamNL KNDB – jong oranjeVandaag was de eerste ronde van het Europees Kampioenschap Jeugddammen in Nevsehir, Turkije. Het Nederlandse team is goed van start gegaan.

Acclimatisatie-dagGisteren stond een rustdag op het programma. Iedereen had de mogelijkheid om bij te komen van de lange reisdag. Verder werd nog wat cultuur gesnoven. Vandaag staan de openingsceremonie en de eerste ronde op het programma.

‘TeamNL KNDB – jong oranje’ arriveert in NevsehirVandaag is ‘TeamNL KNDB – jong oranje’ vertrokken naar Turkije voor het Europees Kampioenschap Jeugddammen. Komende maandag begint het toernooi.

Geslaagde voorbereidende bijeenkomstAfgelopen woensdag 13 juli werd de voorbereidende bijeenkomst van TeamNL KNDB – jong oranje gehouden. De bijeenkomst vond plaats op Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Klik hier om naar het fotoboek te gaan

01-08-2022

AL Algemeen
Suhan Cappadocia Hotel&Spa

Cappadocia

Aanvang: 09:00 uur

Alexander Glogowski

Organisatie:

 
Copyright 2024 - Bezoekadres Landjuweel 62 3905 PH Veenendaal - Telefoon 0318 - 581288 bondsbureau@kndb.nl
X

Neem contact op met de organisatie